Kylskåpsmuller och tystnaden

Jag vaknade tio i fem, tio i fem en lördag morgon! Maken sov, plötsligt vaknade han och efter en stund började han deklamera "Efter regnet", jag bad honom hålla tyst! "Efter regnet" en solig lördagsmorgon är inte precis det jag vill vakna upp till. Och speciellt inte HANS text, jag rör till min egen. Funkar det med tenorstämmetexten till sopranstämman? Jag tror inte det. Han somnade om. Jag gjorde det inte, försökte mig på någon konstig form av yoga men det funkade inte heller. Efter att ha vridit runt i sängen ett par gånger eller det kändes som tusen bestämde jag mig för att stiga upp. Ingen idé att jag somnar om, kvällen kommer att bli underbar! 

Kokade te (kokar man te?), åt några menlösa mackor med ost och läste DN, funderade över livet och annat meningslöst som jag kom på. Kom att tänka på att jag har tofu jag måste laga till NU innan den blir för gammal. Så fick jag höra att soja är genmanipulerat, det lät inte bra. Finns det någon mat som är bra? Kollar på en påse med "Varma koppen" jag fick på stan, inget vidare en massa e-ämnen. Lät inte så gott med gräddpulver, palmfett, mjölkprotein, palmolja och förresten visste ni att det är mest majsstärkelse i det? Gott va? I svampvarianten är det 4,2 % svamp! Det går lika bra att laga till sin egen soppa. Det går kanske inte lika fort men blir godare. Svampsoppevarmakoppen varianten innehåller 16% krutonger! Det ni! Det är kanske en krutongsoppa! 

Eftersom denna morgon känns totalt meningslös så blir mitt bloggande i den andan denna morgon. Varför kylskåpsmuller? Jo för det var tyst här, totalt tyst och så satt kylskåpet igång och mullrade tillsammans med fläktsystement i huset... klockan tickar, ja faktiskt vi har en klocka som tickar. Upptäckte jag nu. Hur meninglös var inte denna upplysning? Arma etnologer som hittar min blogg om låt oss säga 50 år! De måste tro att att jag har en skruv lös. Eller att kvinnor i min ålder inte hade annat för sig än att blogga om oväsentligheter som ljud. 

Igår kväll hade jag stora planer! Om jag stiger upp tidigt, hade inte alls någon avsikt att göra det egentligen nu blev det bara så. Så skulle jag börja städa. Efter en stunds funderingar så blir jag nog varken uppskattad som maka, mor eller granne om jag far runt med dammsugaren kl 5 en lördag morgon! Det allra värsta är att jag inte uppskattar dammsugaren, jag gillar inte att städa! Det är trist. Däremot gillar jag när det är städat. Känslan av att det är snyggt och rent är underbart härlig, synd bara att min startsträcka för att nå målet dammsugning, är längre än värsta marathonloppet! 

När jag nu är inne på städning och ser mig omkring, så kan man undra är jag mönsterblind? Kan man vara det? För hur sjutton kan man skaffa sig: en randig matta (trasmatta i pastellfärger), en knallrosa/vit stor mönstrad bastmatta från Rusta, blommiga gardiner, en knallröd mikro och tro ATT allt detta passar ihop! Jag är nog mönsterblind. En sonen hotade att flytta (hihi) om jag tog hem en rosa grej till. Kan inte för mitt liv förstå vad han pratar om. 

och var sjutton är Mary Poppins när jag behöver någon som knäpper lite lojt med fingrarna och vips blir det städat!

God morgon världen - för nu ska jag nå mitt mål dammsugaren - den står där borta och blänger hotfullt på mig. 


Kommentarer

 1. Jag känner igen mig i det där att man inte gillar att städa men så klart gillar när det är städat.. jag undrar när hustomten tänkte dyka upp och åtgärda det.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vida, varken hustomten eller Mary Poppins dök upp - däremot smet jag från allt och tog en tur till Söder :)

   Radera
 2. Inte mycket till svamp, det var som min micro-thaimat, det var typ 8 % kyckling och av kyckling var 83 % kyckling, äääh, resten var vatten o jag vet inte vad.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension