En mycket udda hobby


Jag har en mycket udda hobby, visserligen tar den ingen plats alls. Lite minne i datorn. Min hobby började en eftermiddag i Tallinn, då jag fick syn på ett brunslock. (tyvärr inget foto tillgängligt) och inte kunde låta bli att fota det. Det var vackert och skriften var på ryska. Då började mitt sökande. Tillslut hade jag en samling med foton av brunnslock från en hel del olika platser. 
Dessa två kommer från Västerås. 

Nu får jag en och annan konstig blick från omgivningen när jag står och fotar "mina" brunnar. Jag kan förstå det. Det måste se ganska märkligt ut. Lite udda sådär. OM du också samlar brunnslock får du gärna hojta till här i bloggen. Helt ensam kan jag bara inte vara?

Nu föreligger det en viss fara för liv och lem när jag ska fota, många av locken befinner sig mitt på trafikerade gator. Ibland får jag vänta tills trafiken lugnat ner sig. Tänk att det finns så många olika lock. Att någon tagit sig tid att låta designa alla dessa. För det är design! Vem har gjort dem och när? 
Finns det brunnslockstillverkare i Sverige?

Jag är så nyfiken. I mitt huvud surrar nyfikenheten. Men jag hittar ingen information alls.
Finns det verkligen ingen som bryr sig om alla lock som vi dagligen passerar eller trampar på?

Jag gillar min knasiga hobby för den kräver inte så mycket av mig. Hittar jag ett lock tar jag fram mobilkameran. Mitt sökande är inte konstant, det blir som det faller sig.Kommentarer

 1. Claes fotade några på Lanzarote åt dig, men folk fattade nog inte att han fotade, många bara kom och gick mitt i allt när han skulle ta bilderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått en hel del konstiga blickar- speciellt här i Stockholm

   Radera
 2. Vad spännande och härligt.. att någon finner och visar mig detsamma. Tack för det!
  Kramar

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension