Kolmårdens djurpark kan man roa sig med, när man inte riktigt vet vad man ska hitta på när man har semester.Asiatiska vildhundar badar. 

Igår åkte vi till Kolmården, jag, min make och vår vuxna son. Jag har alltid tyckt om djur, kanske inte så road av att titta på dem i djurparker alla gånger. Men denna gång hade vi tur, det var full rulle i djurparken med aktiva djur. De asiatiska vildhundarna, utrotningshotade, var nog de som helt lustfyllt underhöll en road publik. De är förvånansvärt viga och hoppade mellan stolparna och landade på den ring som syns på bilden. Jag tror faktiskt de hade full koll på oss som tittade på. Det känns bra att Kolmården försöker dra sitt strå till staken och rädda dessa hundar från utrotning. 

Lite så där från ovan, tittar vi ner på giraffen som lugnt går vidare i safariparken.Jag är evigt tacksam att den som kom på att bygga om safariparken, installera linbana och ta bort detta med att åka bil igenom gjorde det. Jag är ingen vän av höga höjder, men att utmana sig själv har jag gjort mer än en gång denna sommar så jag gjorde det en gång till. Jag kunde ha åkt fler gånger, men det var på tok för lång kö och varmt för att stå och vänta igen.Inte lätt att fota delfiner i en mörk lokal. Äntligen var Markoolios show borta och ersatt av i mitt tycker ett mycket mer seriösare program. Nu slapp vi äntligen höra skränig musik till delfinernas show. Det är helt otroligt vad dressörerna kan få dem att göra. Vi fick ståplats denna gång, men det gjorde inte så mycket vi såg bra i alla fall.Till och med tigrarna var igång och gick, ja förutom denna då som låg ner. Ståtliga djur! Blir man trött på sin familj kan man skaffa sig en ny - med en massa trollungar! Det är väl lov att vara lite knäpp ibland? 
Rundavandringen i parken slutade traditionsenligt hos vargarna som är och förblir min vuxna sons favoritdjur. Det är tragiskt med olyckan som hände här förra året, min sons dröm att klappa vargar har gått om intet. Samtidigt känns det rätt skönt, trots allt det är ett rovdjur och ingen hundar man har att göra med.

Det var årets utflykt till Kolmården. Jag överlevde trängsel och köer - konstigt att det mesta börjar gå bra för mig! Det får jag nog hurra för! Flera gånger om. Glad att slippa paniken som förr alltid lurade runt hörnet. Visst finns paniken i mig, men allt mer sällan tittar den fram.


Kommentarer

 1. Hej Charlotte!
  Kolmården???
  Tusen år sedan sist, skolresa... saker å ting förändras ju... Men trollen är sig lika. ;)
  ps tänker mig en resa till Sthlm under tidig höst... en av mina personer i min blivande bestseler ( ha, ha!) går på söder...
  Kramen och ha en fortsatt skön sommar"
  /Sus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får du höra av dig, lova!!! Vi måste få ses IRL också.... nätet är väl ok.. men det är spännande med nya möten IRL också, eller hur? Söder älskar jag... född där och obotligt kär i den stadsdelen. Kramen!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension