Borgå är en stad i Finland, Gamla delen fick ett besök av oss.

Även om vi bara åkte över "pölen" denna gång så är det trots allt utomlands. VI tog en liten tur till Borgå, som inte ligger så långt från Helsingfors. 

I den gamla delen fanns det en hel del butiker (turistfällor?) och så denna butik som var riktigt rolig. Jag vet faktiskt inte varför vi inte gick in utan nöjde oss med att betrakata utifrån. 

Här fanns det retro i mängder. Maken funderar över om han ska gå in och köpa sig en ny fru ;)
Jag tror inte damen i fönstret var så pigg att hon räcker till.Jag tyckte det skulle vara bättre att få dansa bugg i en sådan klänning. Frågan är bara, måste jag banta först?
Fin var den i alla fall. Känns som den skulle vara något att snurra runt i. 
Eller varför inte lite klänningar av gammalt stuk? Eller något annat som tilltalar en nostalgiska sida!
Fast ärligt jag var inte ens med på den tiden som snurrklänningar och annat fanns. Det är väl orättvist!Påtal om att banta, här står jag med en påse choklad till snapsen! Jag undrar hur det kan smaka. Jag som inte ens dricker snaps. Eller så funderar jag kanske på att köpa mig en ny man i choklad???? Jag vet nog inte riktigt vad jag gör, bara står där.

Borgås gamla del var fins och mysigt. Men ska du åka dit sätt på dig ordentliga skor! Att spatsera (vingla) omkring i sandaler med hög klack är inte att rekommendera. Här fanns det ingen asfalt utan sten på sten.

Kommentarer

 1. Åh vad ressugen jag blir nu.. vilken fin stad det ser ut att vara och vilka härliga butiker du lockar med...
  Kramar och lyckoströssel till just dig
  Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borgå , Helsingfors och Åbo bjuder på mer än man kan ana. Vågar man sig bara bortom de traditinella turiststråken kan man hitta och se mycket som normal turisten aldrig ser. Jag kan kanske vara lycklig som har egen guide med mig alltid. Jag tycker absolut du ska ta och åka över. Ta med en vän och njut! Vill du ha mer tips så får du.
   Kramar och massor med strössel av alla slag till dig!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension