Hur gick det till?


(nej ,jag ska inte studera till kock, bakningen får ligga på hyllan ett tag framöver)


Det är min stora fråga nu. Jag sitter med utskrifter, pennor, block, dator, läsglasögon och miljoner andra saker och en mugg med kaffe... jag har plötsligt blivit student. Letat böcker i 4 timmar och läst igenom information och inser att jag redan ligger två veckor efter de flesta på kursen. Skam den som ger sig - jag ska komma ikapp inom en vecka bara jag får tag på böckerna så. Igår utbröt paniken! Vad har jag givit mig in på? Vad får mig att tro att jag ska klara detta? Ska JAG skriva en c-uppsats! Inser i samma sekund att jag måste sluta ta allt så allvarligt. Det jag kan är att göra det bästa av det hela, mer går inte, det finns tack och lov möjligheter att komplettera och göra om. Jag är glad att jag valde Gotland som studieort. Nu kanske jag slipper alla könsrelaterade perspektiv som högskolan där jag läste sist har som "husgud".

Att jag sitter här beror mest på att jag inte hinner hämta en bok idag, låna en annan och övriga kommer med posten inom kort! Jag ska ge mig ut i förrådet (suck stön) och leta fram min b-uppsats. Förhoppningsvis har jag kvar ett pappesrexemplar och inte bara på diskett!

Min c-uppsats vet jag vad den ska handla om.  Något jag brinner väldigt för och jag hoppas bara att det finns de som vill och har lust att ställa upp som intervjuoffer. Ämnet är lite i tiden så material lär jag inte sakna. Nästa steg är att hitta en vettig frågeställning som håller sig inom etnologi.

Jag är glad, riktigt glad! Det här ska bli roligt om än säkert jobbigt. Men jag ska bli ETNOLOG... äntligen efter alla dessa år. Å jag lovar jag ska inte ta allt så allvarligt och sluta få panik! Det går inte att gå som en avtöknad sömngångare som brister ut i gappskratt för inget alls bara för att hjärnan låst sig... stackars FB-vänner som råkar ut för mina panikattacker! Kram till Er.

Men sången, skrivandet och bloggen ger jag inte upp så lätt! Det ska få ta plats även under studierna. Det finns behov av att ränsa hjärnan mellan varven.

Kommentarer

 1. Fint att du inte ger upp bloggen :D
  kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns tre saker jag inte ger upp ens för studiernas skull... jag ska bara planera in dem :)

   Radera
 2. Svar
  1. Hej anonym!!! Det var synd att du valt att vara anonym - gillar att veta vem som skriver ;) Men visst det är bra. Jag gillar mitt "nya liv".

   Radera
 3. Svar
  1. Tack Karin! Klart det blir tummen upp! Det här ska jag klara.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension