Värme, värme och stjärnströssslad resa och andra funderingar
När fotografen lyste med sin frånvaro finns bara en lösning, att ta en selfie! Inte behövs fotografen då, att ropa på denna var lönlöst i blåsten. Muren bakom matchar lite och skyddade mot den värsta vinden. Här kunde jag stannat länge, drömmandes bort i tankar. Jag är bra på att fladdra bort i tanken. En gåva jag tror jag bör vara aktsam om eller?Det här är en del av Turning Torso! Jag funderade över om folk verkligen törs bo där? 54 våningar högt. Jag fick svindel nerifrån marken. Nåja, jag ska inte flytta dit. Bredvid detta hus fanns hittade vi "Green" en mycket intressant matbutik som vi hann med att besöka två gånger och även handla i. Allt är ekologiskt eller med minsta möjliga e-ämnen. Här lärde jag mig vad jag ska titta efter när handlar i andra butiker. Tyvärr finns inte "Green" än i Stockholm. Besöket i Malmö skedde under andra hälften av den 8 dagar långa tur vi gjorde. Den första delen spenderades på Öland, vilket var både kul och annorlunda. Där träffade jag en gammal klasskompis sedan grundskoletiden! Jag fattar inte att det är 39 år sedan vi sågs sist. Ölands berättelsen blir skriven en annan dag.Öresundsbron - den åkte vi tåg över. Ett varmt Köpenhamn mötte oss. Vi gick åt fel håll och hamnade i värsta porrkvarteren - ett lärorikt möte det med. Inte visste jag att det var så öppet i Danmark! Efter en lång och ganska virrig promenad genom Köpenhamns kvarter så kom vi till Ströget. Där var det folk, folk och åter folk. Vi slank in på Tiger. Intressant butik som jag länge velat besöka! Jodå… med ett häpet rop upptäckte jag senare att denna butik finns i Stockholm. Så frågan är: Varför släpa runt på inköp jag lika gärna kunde gjort här hemma? Det är något med Danmark, något märkligt… lite som att komma till en helt annan värld. Jag kommer säkert tillbaka, då stannar jag längre.Av någon anledning blev det inte många foton tagna i Danmark. Jag tror det är Operahuset i bakgrunden, vilket jag gärna hade besökt. Mitt sällskap orkade inte gå dit i värmen. Köpenhamn, jag kommer åter.
Väl hemma blev det kaffe, Allsång, Femina och bok på en och samma gång. Jag kan tala om att förmågan att multitaska fick sig en stöt. Även måleriet fick sig en STOR släng av tappat självförtroende, arg på bilden jag målar och allt blev bara - tja vad ska jag säga: EN SMOCKA I LUFTEN!! Plockade fram gitarren och lyckades lära mig Am ackordet, jobbar på Dm så snart ska jag väl ha traglat mig igenom "Vem kan segla". Det gäller bara att lära sig växla ackord utan att titta, utan att det tar en minut att få fingrarna på plats. Men skam den som ger sig, det kommer en dag. Lärde jag mig inte det i dåtid så får det ske nu. Lite kommer jag ihåg och fingrarna lär sig väl att bli lite smidigare. Eller det kanske inte alls vill utan ramlar av mig rent utav!Min gitarr och mitt piano!!! Gitarren ett impulsköp efter att jag varit iväg för att laga min gamla. Som tydligen var bättre än jag trodde men som passar bäst som dekoration på väggen! Hur som haver blev det denna som är döpt till Doris.. ja något måste den ju heta tycker jag. Jag gillar henne. Det är fint ljud i den, men som sagt det krävs att jag lär mig spela! För impulsköp av denna storlek kan man bara inte låta stå oanvänd. Min gamla Suzuki från 70-talets början - ja henne spar jag och vårdar ömt.Kommentarer

 1. Har du varit i min hemstad: Malmö! Turning torso är fin, men på avstånd!
  Vi ser den från Oxie där jag bor, 1 mil från Malmö!
  Jag har lärt mig spela ukulele på gamla dar, endast 4 strängar att hålla reda på. OCH, nu till min förvåning ska jag själv hålla kurs för nybörjare! Vilka oanade resurser det finns inom en, som vid rätt tillfälle bara poppar upp!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var vi i Malmö! I hela 3 nätter tror jag. Vi var också till Köpenhamn. Nästa gång jag åker får det bli fler dagar/nätter så jag hinner med Köpenhamn ordentligt och även se mer av Malmö. Min farmors släkt kom från Ystad, farmor var däremot född utanför Göteborg och att hon liksom var skåning som hon sa stämmer nog inte riktigt med verkligheten. Som tvååring kom hon till Stockholm, vilket även det visat sig inte stämma… ja livet är som det är men anknytning till Skåne har jag.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension