Mumin, recept och annat världsligt... eller den dagen man tager vad man haver...Jag började samla muminmuggar för många år sedan, den allra första var en mugg med Hattifnattarna, orange bakgrund. Du milde vad jag avskydde den muggen! Men jag hade fått höra att den skulle försvinna ur sortimentet, vilket den också gjorde med tiden. Så jag var tvungen att ha den. Jag gjorde stora ögon strax innan jul då muggen är tillbaka!!!! 
Men snälla kunde den inte fått en annan färg?
Antalet muggar har sedan den första vuxit till 22 stycken. 
Jag funderar på om det räcker?Ja jösses vad man kan göra med en app!
Jag har konverterat till Drottning av Vegotorpet. 

Appar i alla ära, jag vet inte vad jag tycker om mig själv här, men lite roligt var det. 


Eftersom Drottningar behöver choklad så hittade jag detta recept hos Gröna Skafferiet. Hur gott kan det vara? Så här gott!!!

Jag hoppas bara inte Gröna Skafferiet blir arg nu om jag skriver ner receptet här, men jag tycker det var så gott så!! Förresten jag kan ju länka istället :) För då blir det inga felskrivningar :) Och för den som inte gillar havremjölk så går det säkert bra med vanlig komjölk också. 
Jag läste manuset! Det som ska bli en bok och som Annika och Vera skrivit!
Det här blir bra och roligt när jag äntligen kommer att få se den i tryck. 
Gå gärna in och läs hos dem. Beställ boken! Det tycker jag ni ska göra. 
Så det kan gå! Jag påbörjade, målade över, ändrade och sedan kom jag inte längre... det här var innan jag ändrade om lite. Prestationsångest!! Tänk om jag bara kunde släppa taget, njuta av ord och målningar och sång utan att ställa krav på mig själv. Var lite galen bara!!Så fyllde ena sonen en hel massa år! Jag undrar var tog åren vägen? 
Det var en mycket kall trettondag och sonen hade som sagt födelsedag denna dag. Tårta skulle inhandlas och jag stack ut huvudet - insåg att kappa/kjol och glömda täckbyxor inte skulle ta mig dit jag ville så jag svängde höger, till fots alltså och gick till närmaste konditori. De hade EN tårta klar! Det var ledsamt tyckte jag, men bestämde dock att köpa den i alla fall. Men 12 bitar på två personer! Jag och min andra son tål inte laktos så vi kunde inte äta. Tjejen i konditoriet tyckte så synd om mig så jag fick rabatt för att jag inte kunde äta av den. Jag smakade lite och den var väldigt god! Men risken är alltid att magen börjar krångla så jag avstår hellre än blir på dåligt humör. 


I Uppsala finns det träd med hjärtan! Jag blev lite vemodig... 
och jag tror det här är trädet som får stå som symbol för min berättelse som kanske en dag blir en bok... 

Dagen är inte riktigt slut och min berättelse om Alice och Nora har kommit en liten bit på väg, sedan jag sist skrev på den. 

Så i denna blogganda idag blev det lite man tager vad man haver. 

God afton!


Kommentarer

  1. Härligt att se att du bloggar igen! Och precis som du skrev - ha inte stora krav på dig utan var lite galen bara! Tack för fina ord om manuset! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Ja nu är jag påväg igen... de ska nog bli lite galet.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension