Abstrakta drömmar

"Det blåa huset" målad av mig 2016


När jag var fyra år, målade jag en tavla i brunt å så brun den var med en knallgul mitt, en abstrakt tavla där figurer växte fram i samspel med min farmor och förändrades i stunden. Farmor hade låtit rama in tavlan. Den hängde på hennes vägg fram tills hon gick bort 1979 och jag fick den åter i min ägo. Det är den målningen som finns kvar av allt det jag ritade och målade när jag bara var ett litet barn. Den tavla bär sina minnen och jag bär dem med mig. 

En dag i förra veckan satt jag med slattar med färg, över efter annan målning. Jag tog fram min tapetrulle och rev av ett stort stycke och fram växte målningen ovan. Utan tanke, jag lekte fram något ur mitt inre. En tanke började ta form och förändrades allt eftersom. Skräckblandad förtjusning, känslor av något osannolikt, kärrväxter som tonar upp sig framför och bakom ett blått hus med svarta djupa fönster. Tomheten, saknaden, längtan, skräck... du väljer! Vad ville jag förmedla? Jag tror det här är allt det som ryms i mig, längtan till något annat, bortom kärret till det magiska. En längtan? I bakgrunden tonar klassisk musik ut... tystnaden breder ut sig och vidderna blir stor... jag tar fram ett ark papper och klickar av färg.. jag drar min spatel och min pensel över arket... jag känner hur jag svävar bort. Dit längtan tar mig och vingarna flyger så lätt. Jag hoppar utanför min ram och stiger ett steg högre. Högre än alla himlar.


Kommentarer

 1. Vill minnas att du på FB eller i bloggen hade en bild på ett slott, ett torn? Eller har jag drömt?? Hur som, fin målning duktiga du! kramkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns inte ens själv! Ett torn, slott hm.. det kan ha varit Tyresö Slott, det slottet brukar dyka upp titt som tätt hos mig. Tack för att du gillar!

   Radera
 2. Fantastisk målning, gillar den jättemycket <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad jag gillar den här tavlan. Jag vill också kunna måla.
   /U-B

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension