Må lyckan dansaFinns det lycka? Kan den dansa igenom allt jag eller du lever? Är lyckan att lyssna till musik i morgonen? Musik som berör? Kan lycka vara att ändra om och sortera? Eller finns det ingen lycka alls? 

Föreställer jag mig att jag blir lycklig av förändring?

Mina funderingar kom efter att beslutet var fattat. Jag ska ändra. Inte mitt liv för det är bra. Strukturen är det som fattades. Jag beslöt att betrakta allt jag gör i vardagen, min sång och mina målningar som ett arbete. Att lägga upp dagen med en början en lunch och ett slut. Jag beslöt att ha 6 timmars arbetsdag till att börja med. Visserligen inget riktigt arbete. Men en väg till att känna hur det känns. I två dagar har min förändring pågått. 

Det känns bra än så länge. Riktigt bra. Jag mår bättre av känslan av att det jag utför är lite mer seriöst. På riktigt om jag säger så. 
Inte lika mycket hobby som förr utan något helt annat. 

Jag vet att jag förmodligen aldrig kommer att gå tillbaka till att arbeta som anställd. Jag har mina planer. Jag vet inte riktigt hur, men de tar form. Sakta och säkert växer det något inom mig. Ett samarbete i sikte? Jag hoppas det blir så. Att det går att genomföra. För detta vill jag mer än något annat. SÅ mycket att jag är beredd att göra allt för att genomföra det. 

Jag tror det finns en lycka i att skapa, i att leva och strukturera. Att känna att jag finns här för mig och för andra i ett samarbete. 

Så har vi musiken. Det är lycka. Det får mig att flyga och känna något som inte går att förklara. Jag behöver den. Mycket. Det går inte att leva utan. 

Idag är det helg. Jag har jobbat ett par timmar. Det känns så bra inom. Att betyda något för mig själv. Jag är någon. Inte bara. Den som inte är. 
Jag vet att nästa vecka kommer att innehålla mycket mer för mig. 
Nu kör jag. Det gör jag!! 
FLOW!!


Kommentarer

 1. Jag känner absolut lycka när jag dansar! Och din flicka gör det också, det riktigt bubblar om henne!
  Önskar dig riktigt bra flyt, framöver!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram!
   Bubblar vidare i livet och känner en viss bra trötthet idag och nu bär det av för att sjunga igen. Jag älskar livet.

   Radera
 2. Struktur behövs, även om man känner sig överväldigad av skapar behovet ... för man vet kaoset som kan uppstå senare av det vilda skapandet av olika saker (blandat med lite "måsten")Det är kaoset som får en förvirrad,så struktur är bra ... men lagom ! :)
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension