Sommardagar kommer och går, nya bekantskaper och gamla uppstår


 Takterass! Vi tog bilen ut till Artipelag som ligger strax innan Gustavsberg. Upp på taket hade de både vackra tak med sedumväxter och en köksträdgård. Utställningarna Land meets water och Urban Cowboy var båda intressanta. Den första utställningen handlade om foton av olika fotografer som just det fotograferat vatten och land. Tillslut blev huvudet fullt av bilder och det tog stopp. Som tur var utannonserades just då guidning av "Urban Cowboy" som blev något av föreställning. Guiden visade sig vara rolig och kunde verkligen hålla igång. Den här utställningen handlade om en designer som samlat ihop saker i mängder och sedan ställt ut i olika installationer. 

Men nu är det så att vi hade aldrig hamnat där om det inte var för gamla vänner till den jag delar mitt liv med skulle dit. Det tackar jag för! Det var mycket trevligt och jag hoppas vi kan ses igen snart. 


Det här! Hoppsan! Tur det var en staty och ingen som fått för sig att hoppa på riktigt. Det är inte lika högt som det ser ut att vara.Klockan 7.00 på morgonen fick jag en tanke. Det var naturligtvis så att det måste genomföras direkt och kl 07.23 var mina gamla utslitna sandaler dekorerade. 
Är det normalt?
Jag menar, jag måste ha två skruvar lösa, speciellt då det var lördag morgon!Det blev sedemera under förmiddagen iste på ett café i Stockholm i väntan på att Prideparaden 2015 skulle börja. 


Vi hade tur och för första gången fick vi se allt från första parkett! Nåja, att fota var inte så lätt från den platsen så det blev inte många tagna. 
Jag tycker det är viktigt att stödja kampen för allas lika rättigheter, vad det nu än må gälla. Att man har rätt att älska och leva med och hur man vill. 
De som jag hörde hade bränt flaggor? Jag förstår inte. Vad är det som skrämmer. 
För mig som inte kan se någon skillnad i vem man förälskar sig i oavsett om det är man eller kvinna.
Hur kan det störa andra? 


Det blev matlagning och ruccolapaj mitt i allt. 

Jag har haft flera trevliga dagar som började med kärt återbesök av vännen Gisan. Det blev lite kort. Som tur är går det säkert fler tåg och då hoppas jag tiden räcker till. 

Efter det mötte jag nya vänner? Ja, det hoppas jag vi kan bli och att detta blir en tradition att mötas när ni kommer ner till Stockholm. Tack Annika och Vera för fika och en trevlig pratstund. Jag glömde helt att fota detta tillfälle. Vilket nog är typiskt mig! 


Efter flera dagar med intensiva möten och pratstunder som har varit underbara! 
Så satt jag mig ner för att teckna en stund. Resultatet blev en dam som inte är som de andra, men lika trots allt. 

Mitt skrivande har kommit igång. I skrivande stund inser jag att jag måste börja prioritera om det ska bli något av allt jag vill. Att väja bort är svårt. Att organisera min tid är än värre. Jag känner mig tvungen att försöka. 
Möten inspirerar mig. Tacksam över att ni alla finns. Ni som jag mött och ni som skickat brev och mail som får mig att flyga. 

Kramar 

Kommentarer

  1. Livet återgår till vardag. Härligt att läsa dina inlägg igen! Tack för senast! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack till dig och Vera! Säger det igen - det var mycket trevligt att träffa er och jag hoppas vi ses igen en dag. Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension