Att sälja sig själv till vilket pris som helst?Det är en av alla dagar i mitt liv som jag överväldigad sagt ja, då menar jag med ett stort JA. Glad överväldigad, väldigt nöjd… ja men det här är toppen! Det är rätt väg. I glädjens tecken. Så glad. Att bli tillfrågad.

Det är en av alla andra dagar i mitt liv som tanken från handling till eftertänke kommer i kapp mig. Frågan som följer är. Vad har jag sagt, vad har jag tackat ja till. Vem är du som frågar. Vad som står bakom. Jag vet inte.

Jag ställer frågor. Flera frågor. Jag vill veta till vem jag säljer mig. Känner att något växer i mig, när jag vågar ställa krav.

När det står klart för mig vem du är, varför du vill ha min bild mot reklam inom en liten krets. Då känner jag att detta är fel.

Varför ska jag sälja mig billigt? Varför ska jag för inget genom min bild locka kunder till dig? För välgörenhet? För att du tror det är bra för mig? Jag har hört det för. Det brukar inte leda till något bra.

Idag är det en sådan dag, då jag är stolt över mig själv. Att jag vågade ställa krav och frågor för användning av min bild. Kanske missade jag ett "tåg" här, det får jag aldrig veta. Men jag missade inte att stå upp för mig. Det är en fortsättning på min resa. Jag får lov att vara stolt över mig idag.

(det är inte bilden ovan, utan en handtecknad bild)
Kommentarer

 1. Vi har svårt för att ställa krav, vi vill så gärna anpassa oss till rådande omgivning. Men det var bra att du stod på dig!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förfrågan kom från USA! Det var först en känsla av att oj, någon från USA men när jag insåg att jag skulle jobba gratis… då var det inte lika roligt igen.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension