Bilder, nidbilder och en arg bloggerska!

I alla tider har människor tecknat nidbilder på kända personer, ledare, kungar och drottningar. Det är kan hända inget konstigt med det. Gillar man inte något kan det nog vara bra att ta ut sin ilska genom en bild. Jag undrar alltid hur den person som får ståta med sin kropp, sitt huvud som tex gris hur känner sig han eller hon? Hur skulle det kännas om en grisbild med mitt huvud uppenbarade sig på skärmen, mitt framför mitt ansikte. Hur skulle jag känna mig då? Kränkt? Eller skulle jag bara ruska på mig och gå vidare, som om inget hänt. Jag tänker ofta på vem är personen som avbildas på detta vis, vad vet vi om den här personen egentligen. Vad han eller hon bär med sig för erfarenheter genom livet. Vi vet inget alls. Kanske är den här personen tuff utåt, kanske är den tvungen att fatta beslut som rör hela vårt samhälle. Ibland blir det rätt, ibland fel men vi har alla varit med om att rösta fram dem som bestämmer. Det är så att alla kan inte vinna. Även om man nu inte gillar personen med griskroppen så kanske man ska tänka sig för innan man lägger ut dessa bilder. Visst lever vi i ett demokratiskt samhälle, men innebär det verkligen att vi har rätt att kränka en annan person bara för att den råkar vara känd? Och är han eller hon verkligen skyldig till de beslut som fattas? Sker det inte en omröstning även på högre nivå, vi lever inte i ett enväldessamhälle. Där en person fattar alla beslut själv.

Det är bara så att jag blir väldigt illa berörd av sådana här bilder. De gör ont i mig.  Jag vet bara att mobbing på alla nivåer är fruktansvärt och ingen borde utsättas för det. Absolut ingen. Oavsett vad den personen står för i sitt yrkesverksammaliv eller som privatperson. Det spelar ingen roll vem som utsätts, om det är en av våra politiker, en vän, ett okänt barn, en ung person, en gammal, en arbetslös, en uteliggare, en fattig, en rik INGEN ska behöva utsättas för dessa bilder som sprids i samma hastighet som  en storm genom internet. Jag blir illa berörd! Har jag sagt det redan? Den som aldrig hört glåporden vina, den som aldrig blivit utesluten förstår det kanske inte. Hur ont det gör. Eller har jag inte fattat poängen med det hela? Det kanske bara är roligt. Något att skratta åt i vardagens mörker? För det är nog så att jag inte fattat det hela, missat poängen. Jo, så måste det väl vara? För inte kan jag har rätt? Det var kanske lite roligt trots allt. (ironi)

Kommentarer

 1. Göra sig roligt på andras bekostnad är lägre än lågt. Även om kändisar säkert är luttrade så är de ändå människor. Grishuvud är riktigt taskigt, däremot tror jag ingen tar illa vid sig om karikatyrbilden föreställer något i stil med stort huvud med jättestort leende till en liten kropp. (du förstår nog vad jag menar för bild). Då blir det bara ett skämt med en busig buff i magen.
  Ha det bra!
  kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet vad du menar, sådant är helt ok för det görs ju inte av elakhet.
   Kramen

   Radera
 2. Precis :) Det är så många som sitter hemma i sofforna och lätt gör nidbilder men inte skulle stå för de om de står framför personen ifråga.. samma sak har jag reagerat på när det gäller facebook där vi gärna kommenterar kändisars klädval, hur de ser ut, om vi gillar deras person eller ej.. men personerna som gör det kanske inte själva är några modegurus eller skulle gilla om nån kommenterade på samma vis om dem. Man bör väl bete sig på det sätt man själv vill bli bemött även om nätet skapar distans. Respekt tycker jag ska finnas. BRA skrivet! Kramar från Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för lätt att gömma sig bakom en skärm. Om de som lägger ut dessa bilder i syfte att vara roliga eller för att de verkligen tycker så illa om den här personen att de offentligt måste ståta med det hela får väl vara osagt. Men jag tycker det tyder på att man inte har förmågan att skilja på sn egen verklighet och den vi lever i. Jag tror inte fullt ut på att det är regeringens fel om någon mår dåligt. Jag tror det kan vara en bidragande orsak men det är inte hela sanningen.. eller hur jag nu ska säga. Oavsett är dessa bilder hemska och jag vill inte se dem. Jag skulle aldrig dela dem vidare heller. Jag länkade inte på FB denna gång, jag tror inte det var läge för att utsätta vissa personer för mitt inlägg här. Jag har en stark aning om att de skulle ta detta personligen. Som om min mening var att slå ner på dem, men det är det inte.
   Kramar tillbaka!

   Radera
 3. Mobbing i alla former är djupt kränkande, och vittnar om låg självkänsla hos den som utför dådet!
  Önskar dig en GOD JUL, njut av alla tända ljus, och av spegelblänket i julgranskulorna!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här njuter jag av ljus, lite pynt, levande gran och lagom mat. Det blir alltid jul vad det lider oavsett vad jag nu tycker om den så är det skönt att vara lite ledig tillsammans.
   Mobbing är något jag inte kan med, det får mig att må illa. Ingen vare sig i slott eller koja borde bli utsatt för mobbning. Men tyvärr är det så att vissa inte klarar av sina egna liv och då är det för lätt att slå ner andra för att i stunden få lite självkänsla. En falsk känsla som hela tiden måste bekräftas genom att fortsätta som i detta fall dela bilder vidare och vidare...
   Krmar till dig Karin.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det hände sig när snön låg vit på taken en november dag...

Det är något visst med grisar i gummistövlar!

En bok recension